Τελευταία «προειδοποίηση» από Γ. Παπανδρέου




(Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές του πασόκ ή με το πιστόλι του Παπανδρέου στον κρόταφο; σημ. blogger)


Toυ Κ. Π. Παπαδιοχου


Ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την έντονη δυσφορία του κ. Γ. Παπανδρέου έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του κ. Θ. Πάγκαλου για το πανεπιστημιακό άσυλο, που κινούνται σε σαφώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις επίσημες θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα απευθύνει, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Θ. Πάγκαλο, «σύσταση» προς τα κορυφαία στελέχη να αποφεύγουν τοποθετήσεις που διαφοροποιούνται από τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ ή δημιουργούν σύγχυση. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει πριν από τη συνεδρίαση να έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Θ. Πάγκαλο προκειμένου να τον θέσει προ των ευθυνών του, χωρίς όμως στενοί του συνεργάτες να είναι βέβαιοι ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν θα μετέβαλε τελικώς άποψη. Κατά τις ίδιες πηγές, οι συστάσεις του κ. Παπανδρέου προς τους πρωτοκλασάτους θα είναι οι τελικές, καθώς εφεξής θα αντιμετωπίζει κινήσεις που τροφοδοτούν την εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με πειθαρχικά μέτρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου στην «Κ» για το άσυλο αποδοκιμάστηκαν προχθές, όχι από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Ευθυμίου, αλλά στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, από τον ίδιο τον γραμματέα του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκη. Ενώ και χθες, ο κ. Ευθυμίου σε αλλεπάλληλες σχετικές ερωτήσεις περιοριζόταν να σημειώνει ότι «δεν έχει τίποτα να προσθέσει στη δήλωση» του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.


Τη δυσφορία του κ. Γ. Παπανδρέου λέγεται πως έχει επιτείνει το γεγονός ότι ο κ. Θ. Πάγκαλος όχι μόνον δεν αναδιπλώθηκε, αλλά επί της ουσίας επανέλαβε χθες το βράδυ (στη ΝΕΤ), τα όσα είχε υποστηρίξει στην «Καθημερινή της Κυριακής». Και τούτο, παρότι σε επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Ρέππα, φέρεται να τον είχε διαβεβαιώσει πως θα προχωρήσει σε ανασκευή των επίμαχων δηλώσεών του.
Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν πως υπήρξε «υπεραντίδραση» της Χαριλάου Τρικούπη στις δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου και ότι δημιουργείται η αντίληψη περί μηδενικής ανοχής στη διαφορετική άποψη. Μάλιστα, σχετικούς προβληματισμούς φέρεται να έχει και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα που ανέκυψε με τον κ. Θ. Πάγκαλο απασχόλησε επί μακρόν τη χθεσινή σύσκεψη του «πρωινού καφέ» υπό τον κ. Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των κ.κ. Ν. Αθανασάκη, Δ. Ρέππα, Π. Ευθυμίου, Αννας Διαμαντοπούλου και Π. Γερουλάνου.


Στον κ. Γ. Παπανδρέου εκτέθηκαν όλα τα δεδομένα και οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης -περιλαμβανομένης και της λήψης πειθαρχικών μέτρων- με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιφυλάσσεται για τις τελικές του αποφάσεις. Τέλος, αύριο θα συνέλθει και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντικείμενο της συνεδρίασης δεν θα είναι τελικώς η έγκριση του νέου προγράμματος, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και ο προσδιορισμός του συνεδρίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

 

1 Response to Τελευταία «προειδοποίηση» από Γ. Παπανδρέου

  1. ΠΡΕΖΑ TV Says:
    Ολοι ιδιοι ειναι...